dinsdag 4 juni 2013

Salade met abrikozen en kikkerwten

Kikkerwten ik ben er gek op, ze zijn voedzaam, goedkoop en lekker! Je kunt ze gebruiken in een stoofschotel, door de pasta, in de houmou, in een salade  of je maakt er pannenkoekjes van. Vandaag doen we niet moeilijk en gebruiken we een blik kikkerwten en gebruiken ze in een verwarmende salade.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
1 pakje vegetarische kipstukjes of tofu
300 gram sperziebonen
1 blik kikkererwten, afgespoeld
Korianderblaadjes
8 gewelde abrikozen, in stukjes
2 el amandelen, geroosterd
1 tl harissa
1 el honing
1 tl kaneel
1 tl komijnpoeder
2 el griekse yoghurt
1 tl paprikapoeder

Bereiden:
Bak de kipstukjes goudbruin in een koekenpan met olijfolie. Blancheer de sperziebonen in kokend water met zout 6 minuten, giet af en spoel koud.
Meng de sperziebonen, kikkererwten, koriander en olijfolie door elkaar. Verdeel de kip, abrikozen en amandelen over de salade. Roer de harissa, honing, kaneel en komijn door de yoghurt en verdeel deze over de salade. Bestrooi met paprikapoeder.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten