zaterdag 15 juni 2013

Quinoasalade met grapefruit en avocado

Het is weer tijd voor een salade met het "supergraan" quinoa, makkelijk van te voren klaar te maken en door de salade even te laten staan wordt hij nog lekkerder! De salade is lekker met een stukje vis of als lunchsalade.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram (rode) quinoa
400 gram doperwten
1 grapefruit, in partjes
1 rijpe avocado, in stukken
Verse koriander
Citroensap
Olijfolie
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng nog warm met olijfolie, citroensap, peper en zout en laat afkoelen. Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water met zout en meng door de quinoa.
Meng de afgekoelde quinoa met de grapefruit, avocado en koriander en serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten