zaterdag 8 juni 2013

Quinoa met ra­dijs, drui­ven en no­ten

Quinoa blijft één van mijn favorieten, erg lekker door de salade en ook nog eens voedzaam. Vandaag gecombineerd met echte lente ingrediënten. Maak deze salade een paar uur van te voren, dan kunnen de smaken goed intrekken.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram (rode) quinoa
200 gram doperwten
300 gram tuinbonen
1 bos radijsjes, in plakjes
250 gram rode druiven, gehalveerd
1 limoen, rasp en sap
Olijfolie
Honing
Witte wijnazijn
Handvol pecannoten, gehakt
100 gram gorgonzola, verkruimeld
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de doperwten en tuinbonen 2 minuten, giet af en spoel koud. Meng de quinoa met de doperwten, tuinbonen, radijsjes en druiven. Maak een dressing van limoensap en rasp, olijfolie, honing, azijn, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade. Bestrooi de salade voor het serveren met pecannoten en gorgonzola.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten