donderdag 13 juni 2013

Polenta met tomaten-auberginesaus

Polenta is voor mij echt troostvoedsel: warm, zacht & verwarmend. Dat geserveerd met een tomatensaus brengt een glimlach op mijn gezicht.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram (snelkook) polenta
Bouillon
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
Chilivlokken
400 gram gepelde tomaten
2 aubergines, in blokjes
Handvol verse peterselie
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Peper
Zout

Bereiden:
Bestrooi de aubergines met zout en laat 30 minuten staan en dep ze droog. Verhit olijfolie in een grote koekenpan/wok en bak de aubergines (eventueel in porties) goudbruin en gaar. Neem de aubergines uit de pan en zet opzij. Verhit olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 10 minuten voeg de tomaten en chilivlokken toe en laat op laag inkoken.
Kook ondertussen de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in de bouillon en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aubergine toe aan de tomatensaus en laat warm worden, breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de polenta over twee borden en serveer met de tomatensaus, bestrooi royaal met peterselie en Parmezaanse kaas.
 
Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten