vrijdag 14 juni 2013

Pasta met asperges en gremolata

Het mag nog 10 dagen en dan is het weer over met de aspergepret, niet dat ik na 24 juni geen asperges meer ga eten, maar het is wel een goede reden om de asperges vaak op het menu te zetten. Vandaag asperges door de pasta, een lekker zomers gerecht.



Wat heb je nodig voor 2 personen?
500 gram groene asperges, in stukken
250 gram cherry tomaten, gehalveerd
1 teen knoflook, fijngesneden
Handvol verse peterselie
Geraspte schil van 1 citroen
120 gram pasta
Olijfolie
6 kapperappels
100 gram zachte geitenkaas
Peper
Zout

Bereiden:
Meng de knoflook met de peterselie en citroenschil en zet aan de kant.
Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 5 minuten, voeg de tomaten en kapperappels toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta aan de asperges toe en meng goed met elkaar. Bestrooi de pasta met de gremolata en verbrokkelde geitenkaas.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten