zaterdag 1 juni 2013

Griekse quinoasalade

Maak een portie extra van deze salade en lunch daar de volgende dag mee, dan zijn de smaken nog intenser.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram (rode) quinoa
Verse munt
1 citroen
Olijfolie
50 gram kalamata olijven, in stukjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
5 tomaten, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
100 gram feta
Gedroogde oregano
Rode wijnazijn
Peper
Zout
Optioneel: pitabroodjes

Bereiden:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat takjes munt en laat afkoelen.
Rasp en pers de citroen en voeg de rasp en sap samen met olijfolie, peper en zout toe aan de quinoa.
Voeg de munt, olijven, ui, tomaten, komkommer, feta, oregano en azijn toe aan de quinoa en meng door elkaar. Laat de salade even staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten