maandag 10 juni 2013

Gegrilde witlof met gorgonzola

Ja witlof is misschien niet het eerste waar je aan denkt met dit mooie weer, maar gegrild en lauwwarm gegeten is het wel een zomers licht gerecht.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
30 gram rozijnen
Rode wijnazijn
50 gram gorgonzola
Citroensap
4 stronken witlof
75 gram rucola
30 gram pijnboompitten, geroosterd
Peper
Zout

Bereiden:
Zet de grillplan op hoog vuur en laat goed heet worden. Fruit de uien in een koekenpan met olijfolie een paar minuten. Voeg de rozijnen toe en bak 2 minuten meeen voeg een scheut rode wijnazijn toe. Doe de gorgonzola samen met citroensap, olijfolie, peper, zout en een beetje water in een keukenmachine en meng tot een dressing.
Snijd de witlof in vieren en grill ze een paar minuten per kant. Schep de gegrilde witlof om met het uienmengsel. Meng de rucola en de witlof en besprenkel met de dressing, bestrooi als laatste met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten