vrijdag 7 juni 2013

Gegrilde halloumi met een rijke salade

Een salade met gegrilde halloumi beter kan het weekend voor mij niet beginnen, nou een glas witte wijn mag er wel bij. Deze salade zit vol met lekkere dingen, een echte feestsalade. Schrik niet van de lange ingredientenlijst, veel heb je al wel in voorraad.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
200 gram orzo
6 romatomaten, in partjes
12 kalamataolijven, in stukjes
12 groene olijven, in stukjes
6 gemarineerde artisjokharten, in stukjes
1 bosui, fijngesneden
1 el kappertjes
1 ingemaakte citroen, vruchtvlees verwijderd en in kleine stukjes
30 gram pijnboompitten, geroosterd
Verse munt
Verse peterselie
Verse basilicum
250 gram halloumi, in plakken
Olijfolie
Citroensap
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de orzo beetgaar, giet af en doe het in een grote schaal. Meng de tomaten, olijven, artisjok, bosui, kappertjes, citroenschil, pijnboompitten en kruiden erdoor en zet aan de kant.
Verhit een grillpan en grill de halloumi 1 minuut per kant. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade en meng goed door elkaar. Serveer de salade met de halloumi.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious, Lekker koken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten