dinsdag 18 juni 2013

Bulgursalade met rode biet

Vandaag weer rode bieten, maar dan koud door de salade. Deze salade is makkelijk van te voren klaar te maken en ook erg lekker als lunchsalade. Of met geserveerd met falafel als hoofdgerecht.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram bulgur
4 rode bieten, gekookt en geraspt
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen komijn
Een hand groene olijven, gehalveerd
Verse koriander
1 citroen, rasp en sap
Olijfolie
Peper
Zout

Bereiden:
Bereidt de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de warme bulgur met olijfolie, citroensap, peper en zout en laat afkoelen.
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de bieten, komijn en citroenrasp toe en verwarm een paar minuten. Meng de bulgur met de bietjes en laat afkoelen. Serveer de salade met koriander en olijven.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten