vrijdag 24 mei 2013

Witlof tarte-tatin

Romig bladerdeeg, bittere witlof en een zoete karamel, heerlijk! Je mag me er nog net niet voor wakker maken, maar lekker is het wel!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
4 plakken roomboterbladerdeeg, ontdooid
4 stronkjes witlof, gehalveerd
2 el suiker
2 el boter
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Karameliseer de suiker in een pan met een dikke boden en blus af met de boter. Giet de karamel in de ovenschaal en leg de witlof met de snijkant naar beneden in de karamel. Bestrooi de witlof met peper en zout. Bedek de witlof met het bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
Bak de tarte tatin 35 tot 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten