donderdag 23 mei 2013

Rijstsalade met asperges

Normaal gesproken past deze salade bomvol groente perfect bij de tijd van het jaar, maar helaas werkt het weer nog niet zo goed mee. Ach het wordt vanzelf mooi weer en tot die tijd gebruiken we het slechte weer gewoon als goed excuus om veel in de keuken te staan.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
250 gram (rode) rijst
500 gram groene asperges, in stukken
1 blikje mini maïskolfjes, gehalveerd
1 bos lente ui, fijngesneden
1 bos radijsjes, in plakjes
300 gram spinazie
2 el hazelnoten, geroosterd
Verse munt
Pitjes van 1 granaatappel
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 el honing
1 el sinaasappelsap
1 tl dijonmosterd
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Blancheer de asperges 3 tot 5 minuten in gezouten kokend water en spoel koud.
Meng de rijst, asperges, maïs, lente ui, radijsjes en spinazie in een grote kom. Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, honing, sinaasappelsap, mosterd, peper en zout en meng deze door de groenten.
Strooi de hazelnoten, munt en granaatappelpitjes over de salade en serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten