donderdag 16 mei 2013

Polenta met spinaziepesto

Regelmatig neem ik een kijkje op de blog Lepeltje Liefde een blog met inspirerende recepten en prachtige foto's. Het gerecht van vandaag komt van haar blog, polenta met spinazie en champignons. De spinazie past perfect bij de lente en de champignons passen goed bij de herfst. Perfect passend bij het weer van vandaag!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram (paddenstoelen)polenta
480 gram water
300 gram spinazie
2 tenen knoflook
2 el pijnboompitten, geroosterd
30 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie
Citroensap
250 gram champignons, in plakjes
Balsamicoazijn
2 eieren
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking, doe in een grote schaal en laat opstijven. Het beste kun je de polenta de dag van tevoren maken.

Maal voor de spinaziepesto 150 gram spinazie, 1 teen knoflook, de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, een flinke scheut olijfolie, citroensap naar smaak in een keukenmachine fijn, voeg eventueel meer olijfolie toe om een dunnere pesto te krijgen.

Bak nu de polentaplak in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten goudbruin. Pocheer ondertussen de eieren en bak de champignons samen met 1 teen fijngesneden knoflook. Voeg de overige 150 gram spinazie in delen toe en laat slinken. Blus de groenten af met balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.


Serveer de polenta met de pesto, champignons en een gepocheerd ei.

Ps. de pesto die je overhoudt kun je een paar dagen bewaren in de koelkast en is erg lekker op geroosterd brood of door de pasta.

Eet smakelijk!

Bron: Blog Lepeltje Liefde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten