vrijdag 31 mei 2013

Pasta alla norma

Vandaag een klassieke Italiaanse pasta, waarschijnlijk heeft elke familie haar eigen recept voor deze pasta. Maar de basis voor dit gerecht is pasta, tomaat & aubergine. In de zomer maak je deze pasta natuurlijk met rijpe smaakvolle tomaten, helaas moeten we daar nog even op wachten. Maar in de winter kun je de tomatensaus ook goed met tomatenblokjes of passata maken. Neem de tijd voor de saus, stop er een beetje liefde in en geniet van een heerlijke pasta.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 aubergines, in plakken
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
Olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
500 ml tomatenpassata
1 el balsamico
400 gram pasta
Flinke hand verse basilicum
Peper
Zout

Bereiden:
Bestrooi de plakken aubergine royaal met zout en laat minimaal 1 uur staan.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 10 minuten. Voeg de tomatenpuree en venkelzaad toe en bak een paar minuten. Blus af met de passata, breng de saus aan de kook en laat de saus 45 minuten zacht pruttelen. Breng de saus op smaak met balsamico, peper en zout.
Dep de aubergine droog. Verhit in een grote koekenpan olijfolie en bak de aubergine in porties goudbruin.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de saus door de pasta en serveer met de aubergine en basilicum.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten