maandag 6 mei 2013

Linzencurry met pappadums

Linzen  hebben soms een wat stoffig imago, ten onrechte! Linzen zijn heerlijk in salades, soep en in curry's. Ze zijn voedzaam, gezond & goedkoop. Allemaal redenen om linzen vaker in de keuken te gebruiken. Vandaag een smaakvolle curry.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
2 el rode currypasta
5 stengels bleekselderij, in stukjes
1 kleine bloemkool, in roosjes
150 gram (diepvries) tuinerwten
400 gram linzen, uit blik of gekookt
400 gram tomatenblokjes
100 ml bouillon
Pappadums
Mangochutney
Peper
Zout

Bereiden:
Verhit zonnebloemolie in een grote wok en fruit de ui en currypasta een paar minuten. Voeg de bleekselderij, bloemkool, tuinerwten, linzen, tomatenblokjes, bouillon, peper en zout toe en breng aan de kook. Laat de curry 20 tot 30 minuten zacht koken. Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de linzencurry met de pappadums en mangochutney.


Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten