donderdag 30 mei 2013

Groententaartje

Een makkelijke en lichte groentetaart, genieten zonder schuldgevoel.Dat zou zomaar bij dit taartje kunnen staan, maar ik geniet van alles wat ik eet, ook van quiches met room, ei en véél kaas. Heerlijk! Maar ook dit taartje is erg lekker, puur van smaak.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
3 plakjes hartige taartdeeg
1 rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 courgette, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
Olijfolie
Rode wijnazijn
Tijm
50 gram kalamataolijven
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 2 kleine springvormen of 1 wat grotere in met olijfolie. Laat het hartige taartdeeg ontdooien.
Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de courgette, paprika en tijm toe en bak 5 minuten. Breng de groente op smaak met rode wijnazijn, peper en zout en schep de olijven door het mengsel.
Bekleed de vormen met het hartige taartdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling over de  vormen en bak de taartjes 20 tot 30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten