zondag 5 mei 2013

Gnocchi met doperwten, tuinbonen & gorgonzola

Gaat de lente nu echt beginnen? Met dit gerecht vol voorjaarsgroente heb je in ieder geval de lente op je bord. Heerlijk met een glas droge witte wijn.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
100 gram verse doperwten
200 gram verse tuinbonen
1 kilo groene asperges, in stukjes
600 gram gnocchi
Olijfolie
250 gram cherrytomaatjes
150 gram gorgonzola
Peterselie, fijngesneden
Munt, fijngesneden
Peper
Zout

Bereiden:
Blancheer de doperwten, tuinbonen en asperges in kleine porties 2 minuten in kokend water met zout, spoel de groente meteen koud.
Kook de gnocchi in pan kokend water met zout in 4 tot 5 minuten gaar, de gnocchi is goed als hij boven komt drijven.
Verhit olijfolie in een grote pan en bak de gnocchi goudbruin, schep regelmatig om. Schep de gnocchi in een schaal. Doe de tomaatjes met zout in de pan en bak ze even aan, voeg de groente toe en laat goed doorwarmen, schep de gnocchi door de groente en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gnocchi met de gorgonzola en verse kruiden.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten