woensdag 8 mei 2013

Eitaartjes met tuinbonen en wortelsaus

Eigenlijk is dit niet echt een doordeweeks recept, het geen moeilijk gerecht om te maken, maar kost wel even tijd. Laat je niet tegenhouden door de tijd, het is een heerlijk lente gerecht!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
1 teen knoflook, gekneusd
300 gram aardappels, in dunne plakjes
500 gram wortels, in plakjes
200 gram verse tuinbonen
4 eieren
50 gram Parmezaanse kaas
1 el citroensap
1 snufje suiker
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes met de knoflook in ongeveer 8 minuten goudbruin, voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe de wortels, een juslepel water, zout en een snufje suiker in een pan. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 20 minuten stoven, tot de wortel gaar is. Pureer de wortel met citroensap, een scheut olijfolie en wat water tot een puree, wil je een dunnere puree voeg dan wat meer water toe.
Blancheer de tuinbonen in kokend water met zout. Pureer de tuinbonen met 1 el parmezaan, 1 el olijfolie, peper en zout grof.
Pocheer de eieren in kokend water met azijn 3 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 kleine taartvormen in, vul de vorm met een laag aardappelschijfjes, een laag ei, een laag tuinbonenpuree en maak af met de rest van de Parmezaanse kaas. Zet de taartjes 15 tot 20 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. Warm ondertussen de wortelpuree/saus op.
Serveer de taartjes met de wortelsaus.

Eet smakelijk!

Bron: La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten