vrijdag 17 mei 2013

Boekweitpannenkoek met gerookte zalm

Pannenkoeken, heerlijk! Maar niet altijd de meest gezonde keuze, voor een keer natuurlijk helemaal niet erg. Maar vandaag redelijk gezonde keuze, lekker & voedzaam.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
60 gram boekweitmeel
1 ei
120 ml water
1 kropsla
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
1 komkommer, in halve blokjes
Alfalfa
100 gram gerookte zalm, in repen
Citroensap
Olijfolie
30 gram pompoenpitten
Peper
Zout

Bereiden:
Maak van de boekweit, ei, water en een snufje zout een glad beslag. Het beste kun je het beslag minimaal 30 minuten laten rusten. Bak van het beslag in een kleine koekenpan 4 pannenkoekjes.
Doe de sla, cherry tomaten en komkommer in een grote schaal en maak aan met olijfolie, citroensap, peper en zout.
Serveer het flensje met de salade, een paar reepjes gerookte zalm, pompoenpitten en een pluk alfalfa.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten