maandag 27 mei 2013

Tomatensalade met haloumi

Begin de week goed met een bord vol gekleurde tomaatjes. Nog niet zo lang geleden was het echt zoeken naar deze gezellige tomaatjes, nu liggen ze gelukkig gewoon in de supermarkten.
Wij aten de salade zonder brood o.i.d. als hoofdgerecht, serveer je er wel brood bij dan kun je met 4 personen van de salade eten.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
600 gram tomaatjes, in verschillende kleuren & vormen
Olijfolie, extra vergine
1 rode peper, fijngesneden
Verse basilicum
150 gram halloumi, in dunne plakjes
1 vleestomaat, in dunne plakjes
2 tomaten
1 teen knoflook
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden en rooster de 2 tomaten en knoflook 15 minuten. Doe de 2 tomaten en knoflook in een keukenmachine en blend samen met de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de verschillende tomaatjes in een kom en schep om met olijfolie, rode peper, basilicum en zout.
Verhit een grillpan en grill de plakjes halloumi.
Leg de plakjes vleestomaat op een grote schaal, verdeel de halloumi hier over en schep hier de tomaatjes over, verdeel als laatste de dressing over de tomaten.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten