woensdag 29 mei 2013

Aspergesalade

Helaas vandaag is het al weer over met het mooie weer en is de zomer weer even vertrokken. Om in zomerse sferen te blijven maak ik vandaag een aspergesalade met geitenkaas. De regen negeer ik gewoon.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
500 gram witte asperges
500 gram groene asperges
Suiker
50 gram walnoten
2 rode uien, gesnipperd
Olijfolie extra vierge
Balsamico
100 gram jonge bladsla
4 takjes kervel
100 gram zachte geitenkaas
Peper
Zout

Bereiden:
Schil de witte asperges en snijd de houtige stukken van alle asperges. Kook de witte asperges in water met een snufje suiker in 10 minuten gaar. Voeg de groene asperges de laatste 5 minuten toe. Giet de asperges af en laat afkoelen.
Verhit olijfolie in een koekenpan en rooster de walnoten een paar minuten, voeg de uien toe en bak 2 minuten mee. Doe 1 el suiker bij het mengsel en laat karamelliseren. Blus de noten en uien af met een flinke scheut balsamico en laat 8 tot 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de bladsla met 1 el balsamico en 2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de asperges en kervel toe en meng. Serveer met de gekaramelliseerde uien en noten en verbrokkelde geitenkaas.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten