dinsdag 23 april 2013

Spaghetti met spinazie, artisjok & ricotta

Pasta kan op 1001 manieren bereid worden en is eigenlijk al snel lekker, met een rode saus, een roomsausje of simpel met olijfolie. Vaak gaat er ook wat Parmezaanse kaas over, erg lekker, maar vandaag hebben we een andere lekkere topping: pangrattato, knapperig broodkruim, met lekker veel knoflook. Dat moet wel lekker zijn.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram (spelt)spaghetti
Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 boterhammen
25 gram pijnboompitten
300 gram spinazie
1 pot gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
1 citroen, rasp & sap
100 gram ricotta
Peper
Zout

Bereiden:
Maak eerst de pannegrattato, maal de boterhammen in een keukenmachine tot broodkruim, het beste kun je oud brood gebruiken. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook kort, voeg het broodkruim toe en bak 3 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en bak mee tot ze goudbruin zijn. Zet het mengsel aan de kant.
Kook de pasta in kokend water met zout beetgaar. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de spinazie, artisjokharten, citroenrasp & -sap een paar minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta en de pannegrattato door de groenten en meng met elkaar. Serveer met een schep ricotta.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten