maandag 22 april 2013

Soep met groenten, pasta & pesto

Een soep bomvol groenten om de week gezond te beginnen! Deze soep is bij mij elke keer anders, het ligt er maar net aan welke groenten ik in huis heb. Soms gaan er ook tomaten en bonen in en gaat de soep richting een Italiaanse minestrone. Deze keer heb ik pasta en pesto aan de soep toegevoegd.


Wat heb je nodig voor 4 tot 6 kommen?
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 prei, fijngesneden
2 wortels, in blokjes
2 courgettes, in blokjes
200 gram sperziebonen, fijngesneden
1 liter groentebouillon
2 laurierblaadjes
100 gram kleine pasta
Peper
Zout
Pesto

Bereiden:
Verhit olijfolie in een grote soeppan, fruit de ui, knoflook en prei 5 minuten op laag vuur. Voeg de overige groenten toe en bak even mee, schenk de bouillon en de laurierblaadjes erbij en laat de soep 25 minuten koken. Kook de laatste minuten de pasta mee. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een lepel pesto.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten