dinsdag 9 april 2013

Quinoa met spinazie in mosterdsaus en tempehspekjes

Heb je zin in een vegetarisch gerecht met vis- en vleessmaak? Probeer dan dit recept, door gebruik van de viskruiden en de tempeh zou je bijna denken dat je vis & vlees eet.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram (rode) quinoa
2 el rijstroom
2 el mosterd
Olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
300 g spinazie
2 tl viskruiden
Citroensap
100 gram tempeh in blokjes
1 el sojasaus
1 el dille (gedroogd)
25 gram hazelnoten, geroosterd
1 el gistvlokken
75 gram rucola
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mosterd met de room. Verhit olijfolie in een wok en fruit de knoflook, ui en viskruiden een paar minuten. Voeg de spinazie toe en bak tot het gaat slinken, meng het roommengsel door de spinazie en laat de spinazie verder slinken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en zet het vuur uit.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de tempehblokjes al omscheppend krokant, voeg de sojasaus toe en bak tot het begint te karamelliseren.
Meng de quinoa, spinazie, tempeh en rucola in een schaal en bestrooi met hazelnoten, dille en gistvlokken.

Eet smakelijk!

Bron: Bionext

Geen opmerkingen:

Een reactie posten