woensdag 3 april 2013

Pompoenragout met polenta

Pompoen, eigenlijk kan het niet meer in april, maar er lag er nog één in de fruitschaal dus die moest nog op. En zo hoog zijn de temperaturen nog niet, dus een winters recept kon ook best.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngesneden
Stukje gember, fijngesneden

1 scheut rode wijn
1 tl suiker
Salie

Kaneel
Cayennepeper
1 kleine pompoen, in blokjes
1 blik tomatenblokjes
1 blik witte bonen, uitgelekt

120 gram polenta
360 ml water
Peper
Zout

Bereiden:
Begin met de ragout. Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en fruit de uien tot ze zacht zijn. Voeg de pompoen, knoflook en gember toe en bak 5 minuten. Blus af met de rode wijn en suiker, Voeg de tomaten toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg de salie, kaneel en cayennepeper toe. Pureer de helft van de bonen en roer ze door de ragoutsaus. Laat de ragout zeker twintig minuten sudderen, tot de pompoen zacht is. Voeg aan het eind de overige bonen toe.halverwege de overige, hele bonen toe. Breng de ragout op smaak met peper en zout.
Breng voor de polenta het water aan de kook en voeg zout naar smaak toe. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren tot de polenta zich bindt met het water. Zet het vuur zachter en laat de polenta 10 minuten zacht koken, terwijl je af en toe roert met een houten lepel.
Serveer de polenta met de ragout.

Eet smakelijk!

Bron: EVA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten