maandag 8 april 2013

Oosterse rijst met gekaramelliseerde wortels

Rijst met wortels kan heel saai zijn, oosterse rijst met gekarameliseerde wortels is dat zeker niet. Je moet wel een beetje van zoet houden, want zoet is dit gerecht wel.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje Griekse yoghurt (170 gram)
25 gram rozijnen
25 gram dadels, gehalveerd
25 gram bruine amandelen, gehakt
1/2 granaatappel (pitjes)
120 gram gekookte rode rijst
400 gram wortels, in plakjes
4 sjalotten, fijngesneden
Boter
Suiker
2 el ras el hanout
Kaneel
Chilipoeder
Peper
Zout

Bereiden:
Meng de yoghurt met de fijngesneden knoflook en breng op smaak met peper en zout, zet apart.
Verhit boter in een woken bak de wortel en sjalotten 5 minuten, bestrooi ze met wat suiker en laat karameliseren. Blus af met een scheut water en laat een paar minuten koken, breng op smaak met peper en zout.
Verhit boter met ras el hanout, kaneel en chilipoeder in een koekenpan en verwarm de rijst, rozijnen en dadels. Meng op het laatst de amandelen en granaatappelpitjes erdoor.
Serveer de yoghurt, wortels & rijst in aparte schalen en geniet er samen van.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten