zondag 14 april 2013

Notenpoffertjes met zoetzure wortel

Recepten voor pannenkoeken en poffertjes met hartige ingrediënten probeer ik graag uit. Dit recept stond in de Foodies en kwam dan ook meteen op mijn 'to cook' lijst. De poffertjes zijn ook lekker met een salade met geitenkaas en een honingdressing of gewoon als snack.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
50 gram walnoten
50 gram pecannoten
175 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
200 ml melk
1 grote winterwortel
75 gram rucola
2 el boter
2 el witte wijn azijn
2 el honing
Peper
Zout

Bereiden:
Maal de noten in een keukenmachine fijn en meng met het bakmeel. Klop de eieren met de melk los en voeg de noten en bakmeel toe, roer tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten staan.
Snij de wortel in dunne schijfjes of plakken. Verhit de azijn en honing in een pan en meng goed, voeg de wortel toe en laat op laag vuur warm worden, breng op smaak met peper en zout en laat even staan.
Zet de poffertjespan op het vuur en smelt de boter in een kleine pan. Vet de poffertjespan in met de boter en draai het vuur lager. Vul de gaten met het beslag en bak tot de onderkant goudbruin is, draai om en bak nog 1 tot 2 minuten. Houd de poffertjes warm en bak tot het beslag op is.
Meng de wortel met de rucola en serveer met de poffertjes.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten