woensdag 10 april 2013

Jamie's blije-koeienburgers

Vandaag een snel gerecht uit Jamie's 15 minute meals. Alhoewel het bij mij niet zo snel ging, na een drukke dag kwam ik veel te laat en gestrest thuis. Gooide ik vrijwel meteen een fles water om, haalde mijn vinger open aan de rasp en liet nog wat dingen omvallen. Niet de meest ideale dag om een snel gerecht te maken. Maar toen ik eenmaal zat en mijn tanden in de burger zette, was ik alles vergeten, wat een heerlijke burgers!


Wat heb je nodig voor 4 personen?
4 maïskolven
Cayennepeper
1 bos koriander
400 gram gemengde bonen (blik)
200 gram tuinbonen
Gemalen komijnzaad
Gemalen korianderzaad
1 citroen
1 el bloem
Olijfolie
2 tomaten, in plakken
1 kropje little gem, gesneden
Augurken, gehalveerd
4 (zuurdesem) bolletjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Breng een pan water aan de kook en kook de maïskolven 10 tot 15 minuten.
Doe de koriander, bonen, tuinbonen, cayennepeper, komijnzaad, korianderzaad, rasp van 1 citroen en bloem in een keukenmachine en meng goed door elkaar. Bestrooi je werkblad met bloem en maak 4 burgers van het mengsel. Bak de burgers in een pan met olijfolie op middenhoog vuur gaar en goudbruin.
Leg de tomaten, sla en augurken op een groot bord. Warm de broodjes 5 minuten op in de oven.
Giet de maiskolven af en besprenkel ze met olijfolie, citroensap en cayennepeper.
Serveer alle ingrediënten apart en beleg de broodjes aan tafel.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's 15 minute meals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten