donderdag 25 april 2013

In­di­a­se bloem­kool (aloo go­bi)

Bloemkool kan saai zijn, maar geroosterd, gegrild of zoals vandaag met lekker veel specerijen is bloemkool een echte ster in het gerecht. Wij aten het als hoofdgerecht, maar je kunt er natuurlijk ook een vlees(vervanger) of vis bij serveren.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Stukje gember
Paprikapoeder
Kurkuma
Laos
Ketoembar
Zonnebloemolie
200 gram vastkokende aardappelen, in blokjes
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 rode peper, fijngesneden
Koriander
Zout

Bereiden:
Rasp de gember fijn en meng met de paprikapoeder, kurkuma, laos, koriander, zonnebloemolie en zout tot een papje.
Verhit een wok en bak het papje op laag vuur een paar minuten. Voeg de aardappelen toe en bak op middenhoog vuur 3 minuten. Voeg de bloemkool, rode peper en een flinke scheut water toe en laar afgedekt 15 minuten stoven. Schep tussendoor een paar keer om.
Serveer de aloo gobi met verse koriander.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten