maandag 1 april 2013

Haricot verts en courgettesalade met tahinidressing

Deze salade is een echte smaakexplosie. Knapperige haricot verts, zachte courgette en een pittige dressing. Lekker als lunch en diner.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
Dressing:
1 teen knoflook met zeezout, fijngestampt in een vijzel
2 el tahin
1/2 citroen, rasp en sap
1/2 sinaasappel, sap
1/2 tl honing
2 el olijfolie
Peper
Zout

3 courgettes, in plakken
1/2 citroen, sap
1 rode peper, fijngesneden
1 bakje haricot verts, afgehaald
100 gram slamelange
Hand zongedroogde tomaten
Munt

Bereiden:
Maak eerst de dressing, meng de knoflook, tahin, citroenrasp & sap, sinaasappelsap, honing, olijfolie, peper en zout. Zet de dressing aan de kant.

Verwarm een grillpan en grill de courgette gaar. Schep de courgette in een schaal en bestrooi met rode peper, citroensap, peper en zout en schep om. Laat even staan.

Blancheer de haricot verts, giet ze af en spoel ze koud, laat ze goed uitlekken.

Meng de sla. courgette, haricot verts, tomaten en munt en besprenken met de dressing.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten