vrijdag 5 april 2013

Groene taboulé

Bulgur of couscous met veel groene kruiden, ik ben er gek op. Lekker als bijgerecht of met groente erdoor zoals vandaag als een maaltijdsalade.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram bulgur
1 bos bladpeterselie, fijngesneden
1 bos munt, fijngesneden
75 gram rucola
1 komkommer, in halve plakjes
1 bos lente ui, in plakjes
1 citroen, sap
Olijfolie
500 gram gemengde tomaten, gehalveer
Peper
Zout

Bereiden:
Doe de bulgur in een grote kom en overgiet met kokend water, laat 1 uur trekken. Giet af en laat uitlekken. Meng de kruiden door de bulgur en voeg de rucola, komkommer, lente ui en tomaten toe. Meng  de citroensap met olijfolie, peper en zout en giet over de salade. De salade is het lekkerst als hij even staat, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Eet smakelijk!

Bron: Vegalicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten