woensdag 17 april 2013

Courgette-paprika risotto met gegrilde stukjes

Tivall test deel 3: gegrilde stukjes. Deze stukjes hoef je alleen nog maar te bakken voor een krokant korstje, verder zijn ze al helemaal klaar. Wij vonden de stukjes erg lekker, maar wel een beetje kindereten, ideaal voor een makkelijke dag. Erbij maakte ik een heerlijke risotto met courgette en paprika.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 of 3 rode paprika's
Boter
150 gram arborio rijst
1 courgette, in blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
1 schaal Tivall gegrilde stukjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika's met de velkant naar boven 30 tot 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen in een afgesloten plastic zak en ontvel ze. Snijd de paprika in reepjes.
Verhit boter in een pan en fruit de rijst even aan, tot alle korrels rondom bedekt zijn met boter. Voeg de paprika, courgette, ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat zacht koken, voeg nu de komende 18 tot 20 minuten elke keer een beetje bouillon toe als de rijst alle vocht heeft opgenomen tot de rijst beetgaar is. Waarschijnlijk gebruik je niet alle bouillon. Breng de risotto op smaak met peper.
Bak ondertussen de gegrilde stukjes in wat boter in een koekenpan tot ze een krokant korstje hebben.
Serveer de stukjes samen met de risotto.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten