dinsdag 16 april 2013

Bloemkool-couscous met spekjes

Vandaag deel 2 van de Tivall test en vandaag staan de spekjes in de hoofdrol. Als ik de 'vleeseter' smaken de spekjes niet naar spekjes, maar dat maakt voor mij niets uit. Aan dit gerecht geven ze een lekkere zoute, knapperige en vette touche. Ik denk dat de spekjes ook erg lekker zijn in een stamppot, dat gaan we de volgende winter een keer proberen.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 pak Tivall spekjes
Zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
150 gram (volkoren) couscous
1 kleine bloemkool, in roosjes
200 gram tuinerwten, vers of ontdooid
Verse bladpeterselie, fijngesneden
Peper

Bereiden:
Doe de couscous in een schaal en overgiet met kokend water, laat afgedekt met een bord wellen en roer los met een vork.
Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit zonnebloemolie in een wok en bak de spekjes en ui kort aan. Voeg de bloemkool toe en bak al roerend 5 minuten bak de laatste 2 minuten de tuinerwten mee. Voeg als laatste de couscous, peterselie en peper toe, warm even door en serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande


Geen opmerkingen:

Een reactie posten