vrijdag 12 april 2013

Auberginesoep

Zijn uiterlijk is wat saai en grauw, maar dit is een bijzonder lekkere smaakvolle soep voor de laatste (werk)dag van deze week. Serveer hem met warm Turks brood en geniet!


Wat heb je nodig voor 3 kommen?
2 grote aubergines
Olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
Tijm
750 ml groentebouillon
Citroensap
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de aubergines in met een vork en bak ze 45 tot 60 minuten in de oven. Laat de aubergines afkoelen en schep het vruchtvlees uit de schil.
Fruit de ui, knoflook en tijm in olijfolie in een soeppan. Voeg de aubergine en groentebouillon toe en pureer met een staafmixer. Warm de soep op en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten