woensdag 24 april 2013

Aspergesalade met waterkers en geroosterde sesamzaadjes

De eerste keer asperges eten heeft voor mij altijd iets magisch, ik kan er net als aardbeien echt naar uitkijken. Asperges wit én groen horen voor mij echt bij het voorjaar. Gekookt, gestoomd, in de wok, in een quiche, door de pasta, eigenlijk vind ik ze altijd lekker. Vandaag groene asperges uit de wok in een salade, smullen!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Zonnebloemolie
1 bosje groene asperges, in drieën
1 teen knoflook, fijngehakt
1 bos lente ui, in ringen
2 el sojasaus
2 el mirin
2 el sesamolie
1 limoen, rasp en sap
75 gram waterkers, gesneden
2 gekookte eieren, in kwarten
Geroosterd sesamzaad
Peper
Zout

Bereiden:
Verhit een wok, verwarm de olie en roerbak knoflook en bosui, voeg de aspergestukjes toe en roerbak 5 minuten mee.Voeg de sojasaus en mirin toe en warm kort door. Schep alles in een schaal en laat afkoelen.

Maak een dressing met de sesamolie, limoenrasp en -sap, peper en zout en roer die door de asperges. Meng de waterkers vlak voor het serveren door de asperges. Schik de stukjes ei op de salade en strooi de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.


Eet smakelijk!

Bron: Smaakmakend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten