zaterdag 9 maart 2013

Venkelpannenkoekjes met walnoten-brooddip

Op de blog van Lepeltje Liefde kwam ik venkelpannenkoekjes tegen met een walnotendip. Nou ben ik gek op pannenkoeken, venkel, geitenkaas en walnoten, dus dit recept moest ik wel proberen. En het was heerlijk! Hij komt hier zeker vaker op het menu.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Voor de walnoten-brooddip
25 gram walnoten
1 zuurdesemboterham
1 knoflookteen
1 el olijfolie
0,5 el rode wijnazijn
Hand fijngesneden bladpeterselie
Peper
Zout

Venkelpannenkoekjes
1 venkelknol, in dunne repen
1 rode ui, fijngesneden
Venkelzaad, gemalen
50 gram speltbloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
60 gram zachte geitenkaas
Tijm
Olijfolie
Peper
Zout

Bereiden:
Maak eerst de dip, week de boterham in water, knijp het daarna goed uit en zet even apart.

Meng in een keukenmachine de walnoten en knoflook, voeg het brood en peterselie toe en meng weer. Maak af met olijfolie, azijn, peper en zout. Het moet een smeuige massa worden.

Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, voeg de venkel toe en bak even mee. Klop de eieren los en meng met de bloem en bakpoeder, meng tot een glad beslag. Voeg de venkelzaad, geitenkaas, ui, venkel en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit olie in een koekenpan en bak op middenhoog vuur pannenkoekjes. Serveer met de walnoten-brooddip en een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Bron: Lepeltje Liefde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten