maandag 18 maart 2013

Tomatensoep met griesmeel

Wederom een geslaagd recept van Ottolenghi. Een heerlijk vullende & smaakvolle soep. Lekker als lunch, hoofdgerecht of om even op te warmen.


Wat heb je nodig voor 4 kommen?
Olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
4 stengels bleekselderij, grofgehakt
1 tl korianderzaad, gemalen

1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
Flinke hand korianderblad
Blikje tomatenpuree
6 grote tomaten, gepeld en fijngehakt
Snuf kristalsuiker
1 liter water
75 gram griesmeel
Peper
Zout
Citroensap

Bereiding:
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan, Fruit de ui, bleekselderij, korianderzaad, komijnpoeder, paprikapoeder, tijm en de koriander tot het goudbruin is. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Doe de tomaten, suiker, peper en zout erbij en bak een paar minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook, laat de soep op laag vuur 20 minuten koken.

Voeg al roerend de griesmeel toe en laar de soep nog 10 minuten koken, voeg op het einde wat citroensap toe.

Eet smakelijk!

Bron: Plenty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten