donderdag 21 maart 2013

Seitan bourguignon

Al maanden stond er een pot seitan in de kast, ooit uit nieuwsgierigheid gekocht, maar zoals dat bij mij vaker gaat met onbekende producten was ik er nog niet aan toe gekomen om er wat mee te maken. Misschien dat de wat minder aantrekkelijke look van de seitan daar ook wel een rol bij speelde. Afgelopen week was ik wat aan het bladeren in Puur Plantaardig, één van mijn kookboeken en kwam ik een recept voor Seitan bourguignon tegen, een sjiek klinkend gerecht. Ik was wat huiverig voor de seitan, maar dat was nergens voor nodig de structuur en smaak was erg lekker!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Zonnebloemolie
Boter
1 tl honing
200 gram seitan (bewaar het vocht)
4 tenen knoflook, in plakjes
250 gram paddenstoelen, gehalveerd
5 sjalotten, gepeld en gehalveerd 
6 wortels, in stukken
Tijm
1 laurierblad
125 ml rode wijn
100 ml seitanvocht
Peper
Zout

Bereiden:
Smelt de boter met de olijfolie in een grote pan. Voeg de seitan, knoflook en honing toe en bak 2 minuten. Schuif de seitan aan één kant van de pan en voeg de paddenstoelen toe, bak deze op hoog vuur een paar minuten. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart. Voeg de sjalotten toe aan de seitan en bak even mee. Doe de wortel, tijm en het laurierblad erbij en bak mee tot de sjalotten glazig zijn. Schenk de rode wijn en het seitanvocht erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 tot 30 minuten koken en voeg de laatste minuten de paddenstoelen weer toe.
Lekker met gekookte sperziebonen.

Eet smakelijk!

Bron: Puur Plantaardig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten