donderdag 7 maart 2013

Roergebakken sesambloemkool

Bloemkool gekookt kan een beetje saai zijn, maar geroosterd of geroerbakt met wat sterke kruiden is de bloemkool de ster van het gerecht! Heerlijk als bijgerecht of een extra grote portie als hoofdgerecht.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 bloemkool
30 gram sesamzaadjes, geroosterd
Zonnebloemolie
1 rode ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
1 groene peper, fijngesneden
2 tl geraspte gember
1 tl sesamolie
2 tl sojasaus
Koriander

Bereiden:
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, leg de roosjes in een kom water en laat 10 minuten staan.

Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de ui, voeg de knoflook, peper en gember toe en bak mee tot de geuren vrij komen.

Giet de bloemkool af en voeg samen met 100 ml water toe aan de wok, draai het vuur hoog en bak 10 minuten tot de bloemkool lichtbruin begint te kleuren. Roer de sesamzaadjes, sesamolie, sojasaus en een hand verse koriander erdoor.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten