vrijdag 1 maart 2013

Quinoasalade met geitenkaas

Tot een jaar geleden was quinoa bij een hoop mensen nog onbekend, nu is het helemaal "hip" en publiceert de Allerhande zelfs recepten met quinoa. Vandaag maakte ik een heerlijk frisse quinoasalade met geitenkaas, die je in zomerse sferen brengt. Het grootste deel kun je van te voren bereiden.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram (rode) quinoa
1 el kurkuma
1 rode grapefruit
1 limoen
1 sinaasappel
Olijfolie, extra vierge
1 bos basilicum
1 avocado
60 gram zachte geitenkaas
1 flinke hand alfalfa
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de quinoa met in water met kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de dressing voor de salade: rasp en pers de limoen en sinaasappel, meng de rasp en het sap met een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Meng de warme quinoa met de dressing en laat afkoelen.
Snijd de schil van de grapefruit en snij de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en de avocado in blokjes. Meng de afgekoelde quinoa met grapefruit, basilicum en avocado. Brokkel de geitenkaas over de salade en maak af met een flinke hand avocado.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten