dinsdag 5 maart 2013

Pasta met boerenkool & kikkerwten

De echte lente komt steeds dichterbij, nu kunnen we nog even genieten van de wintergroenten zoals boerenkool. Vandaag gecombineerd met kikkererwten, wederom een geslaagd recept uit Veg!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
300 gram boerenkool, fijngesneden
Olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 teen knoflook, in plakjes
150 gram (kamut)pasta
1 pot kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
Komijnpoeder
Peper
Zout

Bereiden:
Breng een grote pan water met zout aan de kook, voeg de boerenkool toe en kook deze 15 minuten, voeg de laatste 10 minuten de pasta toe.
Verhit olijfolie en een pan en fruit de ui en komijnpoeder op middenhoog vuur 10 minuten, voeg de knoflook en peper toe en bak een minuut mee. Voeg de kikkererwten toe en warm mee. Giet de boerenkool en pasta af en meng door de kikkererwten.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten