vrijdag 22 maart 2013

Noodles met boerenkool & satésaus

Helaas is de lente nog niet echt in zicht, maar laten we het positief bekijken, nu kunnen we extra lang genieten van de heerlijke wintergroentes en gerechten.
Vandaag "boerenkool anders", door het toevoegen van de geraspte wortel wordt het een heerlijk zacht gerecht, de noten zorgen voor een knabbeltje en de satésaus maakt het extra smeuïg.
Geniet vandaag nog even van de winter.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram (zwarte) rijstnoodles
Zonnebloemolie
Gemberpoeder
Chilipoeder
300 gram boerenkool
1 grote wortel, geraspt
200 gram seitan, in blokjes
2 flinke eetlepels satésaus
2 handen cashewnoten

Bereiden:
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel ze koud.
Verhit zonnebloemolie in een wok en bak de gemberpoeder en chilipoeder even aan. Voeg de boerenkool toe en bak op hoog vuur tot hij bruin begint te worden, blijf de boerenkool omscheppen. Draai het vuur lager en voeg de wortel en seitan toe, warm een paar minuten mee. Doe als laatste de noodles en satésaus erbij en warm goed door. Serveer met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Bron: Blog Things I Like

Geen opmerkingen:

Een reactie posten