zondag 10 maart 2013

Knolselderijsoep

Vandaag weer een heerlijke soep, een beetje winters, maar vooral erg lekker.


Wat heb je nodig voor 4 kommen?
Roomboter
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 rode uien, fijngesneden
1 liter groentebouillon
Tijm
1 knolselderij, in blokjes
Peper
Zout
20 gram gedroogde paddenstoelen

Bereiden:
Verwarm een flinke klont roomboter in een grote pan en bak de uien en knoflook op laag vuur 15 minuten. Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat 30 minuten zacht koken.
Verwarm de oven voor op 150 graden en droog de paddenstoelen op een bakplaat 5 minuten. Maal de paddenstoelen in een vijzel fijn.
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de paddenstoelenpoeder.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten