zaterdag 16 maart 2013

Kikkererwtenpoffertjes met geroosterde groenten

Op de blog GEWOON LEKKER GEWOON, kwam ik kikkererwtenpoffertjes tegen, gemaakt met kikkererwtenmeel en laat dat nou al maanden in mijn kast staan. Ooit een keer gekocht, maar geen idee wat ik ermee moest maken.
De poffertjes waren erg lekker, een beetje droog & nootachtig. Heerlijk in combinatie met de groenten, geitenkaas, pompoenpitten en koriander. Kikkererwtenmeel komt bij mij vaker op het menu.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
100 gram kikkererwtenmeel
200 ml water
1 tl bakpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl kerriepoeder
Snuf chilipoeder
Zout
Zonnebloemolie

1/2 pompoen, in blokjes
2 rode bieten, geschild en in partjes
1 pastinaak, geschild en in plakjes
Komijnzaad
Peper
Zout
Olijfolie

30 gram geitenkaas
1 el pompoenpitten
Koriander

Bereiden:
Doe het meel in een kom en voeg al roerend water toe, meng tot een glad beslag. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat minimaal 30 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groenten met komijnzaad, peper, zout en olijfolie en spreidt uit op een bakplaat. Rooster de groenten in 45 tot 60 minuten gaar. Schep tussendoor om.

Roer het beslag door. Verwarm de poffertjespan en vet in met zonnebloemolie. Doe het beslag in de poffertjespan en zet het vuur lager. Draai de poffertjes om als de bovenkant nog nat is, hou de poffertjes warm.

Serveer de poffertjes met de groenten, geitenkaas, pompoenpitten en koriander.

Eet smakelijk!

Bron: Blog gewoon lekker gewoon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten