vrijdag 8 maart 2013

Gujeratikool met mosterdzaad

Savooiekool, hoe maak je dat lekker klaar? Het was mij tot nu toe nog niet gelukt. Onderstaand recept kwam ik tegen in de Delicious en ik besloot dat de kool een 2e kans zou krijgen en de kool was lekker!


Wat heb je nodig voor 4 personen?
Zonnebloemolie
1 groene peper, fijngesneden
2 el mosterdzaad
1 el komijnzaad
1 rode ui, in ringen
1 savooiekool, fijngesneden
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
6 gedroogde rode pepers, verkruimeld
6 tomaten, in blokjes
4 eieren
Boter
Koriander
1 el geraspte kokos
Sap van 1 limoen
1 el sesamzaad, geroosterd
Peper
Zout

Bereiden:
Verhit de olie in een wok, bak de groene peper, mosterdzaad en komijnzaad tot de geuren vrij komen. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg de kool, kurkuma, komijnpoeder, rode pepers en tomaten toe en bak al omscheppend 5 minuten. Draai het vuur laag voeg 150 ml water toe en laat met de deksel op de pan koken tot de kool zacht is, breng op smaak met peper en zout.
Bak intussen de eieren.
Roer de koriander, kokos, limoensap en sesamzaad door de kool en serveer met een gebakken ei.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten