woensdag 6 maart 2013

Gestoomde groenten met knoflook

De lente hangt echt al in de lucht! De dagen worden langer en ook de temperatuur gaat langzaam omhoog. Dat zorgt bij mij voor een goed humeur, extra energie en zin in groentegerechten. Vandaag heerlijk gestoomde groenten. Kies voor de groenten die jij lekker vindt. Lekker met gekookte aardappeltjes.


Wat heb je nodig voor een flinke schaal?
300 gram spitskool, fijngesneden
300 gram sperziebonen, gedopt
200 gram diepvriesdoperwten
1 el boter
1 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
Peper
Zout

Bereiden:
Stoom de groenten gaar. De spitskool heeft ongeveer 15 minuten nodig, de sperziebonen 6 minuten en de doperwten 3 minuten.
Smelt de boter met olie in een kleine pan, voeg de knoflook toe en warm 1 minuut mee. Meng de knoflookboter met de gestoomde groenten en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten