dinsdag 12 maart 2013

Geroosterde pompoen met pecorino

In de fruitschaal lag nog een flespompoen en in de koelkast nog een stuk pecorino en in de Delicious stond een recept voor pompoen met pecorino. Alsof het zo moest zijn ;-). Geroosterde pompoen kan niet mislukken en voor pecorino mag je me wakker maken, wat een top combinatie. Probeer het recept met de laatste pompoenen van het seizoen.
Houd je niet van zoet? Laat de honing dan weg en voeg de chilivlokken bij het roosteren van de pompoen toe.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 flespompoen, pitten verwijderd en in plakken
Olijfolie
Peper
Zout
Schaaltje geraspte pecorino
Honing
Chilivlokken

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de pompoenplakken op een bakplaat en schep om met olijfolie, peper en zout. Bak 25 minuten in de oven. Leg de pompoenplakken in de ovenschaal en bestrooi met pecorino, zet nog 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen een saus van honing en chilivlokken, verwarm een laag honing met wat chilivlokken in een steelpan.
Serveer de pompoen met wat van de saus.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten