zaterdag 23 maart 2013

Gemarineerde feta

Waren we gisteren nog in de winterse sferen, vandaag een salade die de lente weer wat dichterbij brengt. De gemarineerde feta geeft meer diepte aan het gerecht, er lekker!


Wat heb je nodig voor 1 persoon?
60 gram gierst
1/2 blok feta
Olijfolie
1 tl za'atar
1/2 tl korianderzaad, geroosterd en gemalen
1/2 tl komijnzaad, gemalen
Flinke hand bladpeterselie
2 lente uien, in ringen
1 teen knoflook, fijngesneden
1 el cashewnoten, geroosterd
1 groene paprika, in blokjes
Rucola
Citroensap
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maak ondertussen de salade.
Verbrokkel de feta in een kom en laat marineren in 1 el olijfolie, za'atar, koriander en komijnzaad.
Hak de peterselie fijn en meng met de lente ui, knoflook, paprika en rucola. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout. Meng deze dressing met de gekookte gierst, schep de gierst door de salade.
Serveer de salade met de feta en cashewnoten.

Eet smakelijk!

Bron: Guardian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten