dinsdag 26 maart 2013

Flensjes gevuld met spruitjes, geitenkaas & walnoten

Pannenkoeken, pancakes en flensjes, hartig of zoet ik ben er gek op! Bijna elk recept wat ik tegenkom met één van deze komt op mijn To Cook lijst. Dit recept uit de Delicious is niet eens op de lijst terecht gekomen, maar meteen op het weekmenu.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
Zonnebloemolie
75 gram walnoten
300 gram spruitjes
1 el witte wijnazijn
Olijfolie
1 tl honing
Bladpeterselie, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
100 gram geitenkaas, verbrokkeld
Peper
Zout

225 gram bloem
1 tl bakpoeder
375 ml water
2 eieren
2 tl mierikswortel
1 teen knoflook, fijngesneden
40 gram boter

Bereiden:
Meng voor de flensjes de bloem, bakpoeder en eieren door elkaar. Voeg scheut voor scheut de water toe en meng tot een glad beslag. Meng als laatste de knoflook en mierikswortel door het beslag en laat minimaal 30 minuten rusten.
Smelt de boter in een pan en klop door het beslag. Bak van het beslag 12 flensjes en houd deze warm.
Halveer de spruitjes en maak de blaadjes los. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en de peper, voeg de spruitenblaadjes toe en bak een paar minuten. Meng de azijn, honing, peper en zout door de spruitjes.
Vul de flensjes met de spruitjes en strooi de geitenkaas, peterselie en walnoten over de flensjes.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten