zondag 24 maart 2013

Couscous met dadel & walnoten

Door gebruik van de kaneel en verse koriander is dit een heerlijk verwarmend gerecht. Heb je geen dadels & walnoten? Geen probleem vervang ze door andere zuidvruchten & noten. Dit gerecht is ook ideaal gerecht om alle groentes uit je koelkast in te verwerken.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram volkoren couscous
1 tl bouillonpoeder
Olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijn gesneden
1 prei, in ringen
1 wortel, in schijfjes
2 puntpaprika's, in blokjes
Een hand (verse) dadels
Citroensap
Kaneel
Peper
Zout
Een hand walnoten
Verse koriander

Bereiden:
Meng de couscous met de bouillonpoeder en schenk er kokend water over, één centimeter hoger, laat 10 minuten wellen in een afgedekte schaal.
Verhit de olie in een wok en voeg de kaneel toe, bak de ui een paar minuten, voeg de knoflook en peper toe en bak 1 minuut mee.  Voeg de prei, wortel en paprika toe en bak 5 minuten, zet het vuur wat lager en doe de dadels en citroensap erbij, verwarm 10 minuten. Voeg als laatste de couscous toe en warm even mee, breng op smaak met peper en zout.
Serveer de couscous met de walnoten een veel verse koriander.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten