vrijdag 29 maart 2013

Boeddha's roerbak van groenten met cashewnoten

Een bord vol met groenten, daar kan ik echt blij van worden en na het eten voel ik me erg gezond! Dit is een heerlijk gerecht vol groenten om je weekend energiek te beginnen met wat noten voor de gezonde vetten.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram rode rijst, gekookt
Zonnebloemolie
1 el geraspte gember
1 wortel, in dunne schijfjes
150 gram shiitakes, in plakjes
Blikje mini maiskolfjes, gehalveerd
Blikje bamboescheuten
25 gram geroosterde ongezouten cashewnoten
Handvol taugé
Lente ui, in ringen
100 ml koude groentebouillon
1 el sojasaus
1 el oestersaus
1 tl sesamolie
1 el maïzena

Bereiden:
Meng de bouillon, sojasaus, oestersaus, sesamolie & maïzena voor de saus en zet apart.
Verhit zonnebloemolie in een wok op hoog vuur, bak de gember heel kort en voeg de wortel, shiitakes, maiskolfjes en bamboescheuten toe. Bak al roerend een paar minuten, voeg de saus toe en breng aan de kook. Schep de cashewnoten erdoor en draai het vuur lager als de saus kookt. Voeg de taugé en lente ui toe en bak nog 1 minuut. Roer de rijst erdoor of serveer apart.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten